Bloggig nostalgi

Jag sitter på jobbet igen mitt i natten, utan något vettigt att göra. Tänkte därför försöka få ner några rader här. Blir det något att hurra för? Det får vi se.

Idag har jag haft en väldigt lugn dag. Jag repade med "Det hände i Hårga" innan jobbet. Eller egentligen samtidigt som jobbet, men Anna var snäll och jobbade över några timmar. Det kändes väldigt bra idag. Jag glömde bara en replik, vilket jag ser som en bedrift. Det är nog det enda intressanta jag har gjort idag. Om inte sömn och tvätt låter intressant för någon. Vilket jag hoppas att det inte gör, för då har ni inte upplevt mycket intressant i livet.

När jag väntade på tvätten tidigare idag så satt jag och kollade igenom lite gamla blogginlägg. 3-4 år gamla inlägg från bloggis.se. Det var där jag började skriva och jag hade faktiskt en del fans. De var i och för sig mina vänner, men fans är fans. Hur som helst så var det väldigt roligt att gå igenom detta material. Livet såg lite annorlunda ut på den tiden. Vi hade "folkölskväll" i min lilla etta i Kilafors, varje fredag och lördag. Ofta blev det även på onsdagar. När jag tänker efter så var nog även onsdagar mer regel än undantag. Vi sjöng Sing-Star, spelade hög musik, drack rapsolja, klädde ut oss i überlöjliga kläder, pallade äpplen iförd endast underkläder och levde livet helt enkelt. Fan, jag saknar den tiden ibland. Även om jag har det tusen gånger bättre nu så var det något speciellt med vardagen då. Man var ung/yngre och hade fortfarande tid och möjlighet att bete sig som en idiot. Nu har jag inte tid att bete mig som en idiot, förutom under någon enstaka storhelg. Men det är lugnt. Jag är väldigt glad över min tillvaro just nu. Jag har en fantastisk sambo, jag har ett jobb som jag trivs med, jag sjunger i ett band och jag har en stor roll i en riktigt bra musikal. Så jag skulle inte gå tillbaka i tiden ens om jag kunde. Roligt att vara nostalgisk ibland bara.

Här har ni min gamla blogg förresten, ifall ni vill kika:

http://bloggis.se/Lundino/sidan2

Soffan och Hårga

Jag njuter av en ledig dag. Skulle ha tvättat idag egentligen men som tur var, så fanns det ingen tid förrän imorgon. Ibland har man flyt.

Så, vad har jag gjort idag då? Jo, jag har inte gjort någonting överhuvudtaget. Det har varit så förbannat skönt! Jag måste ha slagit personligt rekord i sömn i morse, vilket också var skönt. Jag tänker inte avslöja vilken tid jag lämnade sängen, för då kommer ni bara skratta åt mig. Men jag kan säga som så att det var inte på förmiddagen. Inte ens i närheten av förmiddagen. Det är nästan som att förmiddagen var igår. Så långt ifrån förmiddagen var det. Nu vet ni det. Hoppas att ni har någon nytta av den informationen.

Nu börjar det dock bli lite tråkigt att sitta här, ledig och ensam. Så det är tur att min arbetande sambo kommer hem snart. Jag kan behöva vara lite social en stund. Kom på mig själv med att prata med soffan alldeles nyss och det är sällan ett gott tecken.

Nu ska jag plugga lite manus så jag är i skådespelar-form till morgondagens rep med "Det hände i Hårga". På tal om det så tycker jag att ni ska hålla koll på P4 på fredag förmiddag(midsommarafton alltså). Då kommer de att sända de reportage som de har gjort om oss och ni kommer förhoppningsvis få höra mig framföra en låt ur föreställningen. Glöm heller inte att boka biljetter till föreställningen. Det börjar dra ihop sig nu.

Det gör ni här:

www.asajinder.com

Tristess i drivor

Sitter på jobbet mitt i natten och har tråkigt. Jag är dessutom ganska hungrig. Synd att det inte finns en kiosk på nedervåningen.

Det har varit en mycket ointressant dag. Jag vaknade runt 12 av att jag inte kunde sova. Kanske berodde det på den friska luften som porlade in från det öppna fönstret. Eller så berodde det på att klockan var 12. Det betyder ju, för de flesta, att man har sovit alldeles för länge. Men för mig som är en sjusovare av rang, kändes det tidigt. Så jag låg kvar där i sängen, lyssnade på regnet och kände mig allmänt poetisk. Jag tänkte att det här, det skulle man ha skrivit en låt om. Sen kom jag på vad det var jag gjorde. Jag låg i sängen kl 12 en lördag och lyssnade på regnet. Ja hej du, det hade blivit en intressant låt. Så jag la ner låtskrivarplanerna. Åtminstone för den här gången. Det kanske händer något intressant när jag vaknar imorgon som passar bättre till att komponeras. Även om det känns mer otroligt än troligt.

Som ni märker så har jag ingenting intressant att berätta överhuvudtaget. Jag har bara så förbannat tråkigt. Det här skrivandet var sista utvägen. Jag började bli orolig över att tristessen och bristen på pömsighet skulle få mig att dunka huvudet i något hårt. Det hade antagligen blivit tv:n i så fall. Detta fyrkantiga 3-kanaliga sattyg som enbart visar skräp. Jag är helt övertygad om att den eller de som bestämmer tv-tablån har mitt arbets-schema. Jag ger mig fan på att de sitter där på sitt tv-bestämmar-kontor och placerar ut alla dåliga filmer och tv-serier då jag jobbar natt.
- Haha! Nu ska den där 23-åriga bollnäs-killen få ännu en bautatråkig tv-kväll!
Så säger de. Det sätter jag pengar på.

Nu ska jag sluta tortera er med min misär. Sov gott, eller nåt...

Det tar sig, sa geten.

Oh lala! Här kommer den obligatoriska halvårsuppdateringen. Det är ungefär så ofta som det händer något här. Men det var ju aldrig någon som läste i alla fall, så det är nog ingen som går under om det uppdateras sällan.

What's new? Datorn är ny, men det är inte så intressant. Nyheterna sedan sist är nog att det börjar ta sig med "Det hände i Hårga". För er som missat hela den grejen så är det en musikteater av Åsa Jinder, som jag spelar en av huvudrollerna i. Skivan med föreställningens låtar (jag sjunger på fyra låtar) är inspelad, scenen har börjat byggas och repliker och låtar sitter nu bättre än någonsin. Vilket är bra med tanke på att det nu är knappt en månad kvar till premiären på Kilafors Herrgård. Det ska bli väldigt roligt att få visa er en annan sida av mig själv. Musikmässigt alltså. Tror inte att någon av er har hört mig sjunga den här typen av musik tidigare. Ingen av er har sett mig som skådespelare heller, just för att jag aldrig har sysslat med sådant förut. Jag hoppas att så många som möjligt av er dyker upp på föreställningarna. Det skulle betyda mycket.

Biljetter kan man beställa här:
http://www.asajinder.com/

Om någon är nyfiken på ensemblen eller annat kring föreställningen så finns det här:
http://www.dethandeiharga.n.nu/ensemblen


För övrigt så tänkte jag nämna att ni snart får möjlighet att höra lite av musiken. Radio Gävleborg gjorde ett besök idag. Vi blev intervjuade och jag och Jenny fick sjunga en varsin låt. Så inom en snar framtid får ni ett litet smakprov via radion. Jag kommer informera om när det sänds, så fort jag får reda på det själv.

Tack för visat intresse!

RSS 2.0